دکتر فرزاد نوری

196 بازدید

203 روز پیش

7 دقیقه

یکی از مهم‌ترین عوامل زیبایی در صورت، دندان‌ها هستند. برای داشتن یک لبخند زیبا باید از دندان‌ها و لثه به خوبی مراقبت کرد. گاهی اوقات به دلیل مراقبت‌های نادرست و برخی عوامل دیگر دندان‌ها و لثه دچار آسیب می‌شود. علم پزشکی در این زمینه پیشرفت چشمگیری داشته و راه حل‌هایی برای ترمیم دندان‌های خراب و لثه آسیب دیده ارائه کرده است.

جراحی لثه برای ایمپلنت دندان به عنوان جراحی پلاستیک اطراف ایمپلنت و همچنین جراحی پلاستیک پریودنتال یا تقویت بافت نرم لثه نیز شناخته می‌شود که یکی از روش‌های ترمیم لثه است. این جراحی برای بهبود ظاهر و سلامت لثه‌های اطراف ایمپلنت دندان صورت می‌پذیرد. این عمل به دنبال اصلاح مشکلاتی مثل عقب‌ رفتگی، ناهمواری یا بافت ناکافی لثه در اطراف ایمپلنت است.

جراحی لثه برای ایمپلنت دندان شامل پیوند بافت لثه از یک ناحیه از دهان (معمولا از کام) به محل ایمپلنت و ایجاد یک خط لثه با ظاهری طبیعی است. این روش جراحی سبب موفقیت طولانی مدت و پایداری ایمپلنت می‌شود. درصورتی‌ که قصد کاشت دندان را دارید یا لازم است جراحی لثه را انجام دهید، باید با دندانپزشک و متخصصان در این زمینه مشورت کنید.

انواع جراحی لثه برای ایمپلنت دندان

جراحی لثه برای ایمپلنت دندان انواع مختلفی را شامل می‌شود. گاهی اوقات جراحی تنها جنبه زیبایی دارد ولی در برخی مواقع نیز این عمل برای پیشگیری از عوارض جدی بعد از ایمپلنت این جراحی توصیه می‌شود. با توجه‌ به هدف جراحی، یکی از روش‌های زیر برای ایمپلنت دندان انجام می‌شود.

  • جراحی فلپ لثه یا همان پاکت لثه
  • بازسازی تحلیل لثه در ایمپلنت دندان و پیوند استخوان
  • افزایش طول تاج دندان
  • پیوند لثه برای ایمپلنت

جراحی فلپ لثه یا همان پاکت لثه

زمانی که رسوبات و باکتری‌ها در قسمت‌های عمیق لثه نفوذ کنند، این سبک جراحی انجام می‌شود. در جراحی فلپ، بافت لثه بلند شده و رسوبات آن پاکسازی می‌‌شود. پس از تمیزی ناحیه مورد نظر، لثه توسط پزشک بخیه زده می‌شود. گاهی استخوان‌ها هم نیاز به تغییر شکل دارند که در پروسه این جراحی انجام می‌شود.

بازسازی تحلیل لثه در ایمپلنت دندان و پیوند استخوان

اگر استخوان‌های فک استحکام کافی نداشته باشد، عمل پیوند استخوان انجام می‌شود. البته ممکن است استخوان آسیب دیده باشد و یا مقداری از آن خراب شده باشد. در جراحی پیوند استخوان، استخوان جدید را جایگزین می‌‌کنند. اگر جراح مقداری از لثه را برای ترمیم و بازسازی بعد از ایمپلنت یا قبل از آن برداشته باشد، پیوند غشا را نیز انجام می‌دهد.

افزایش طول تاج دندان

افزایش طول تاج دندان در عرصه پزشکی، هم جنبه زیبایی دارد و هم برای درمان برخی بیماری‌های لثه انجام می‌شود. در این روش جراح مقداری از بافت لثه را از روی دندان‌ها برمی‌دارد تا دندان‌ها بلندتر دیده شوند.

پیوند لثه برای ایمپلنت

این روش برعکس روش قبل است. زمانی که بافت لثه بیش از حد عقب باشد، نمونه‌ی بافت از قسمت‌های دیگر دهان گرفته می‌شود و به لثه می‌چسبد. اغلب این جراحی جنبه زیبایی داشته و خط لثه را منظم می‌‌کند. با پیوند بافت نرم ریشه‌های در معرض دید پوشیده می‌شوند.

 جراحی لثه برای ایمپلنت دندان چگونه است؟

مزایای جراحی لثه برای ایمپلنت دندان چیست؟

جراحی لثه برای ایمپلنت به سلامت لثه‌ها و سلامت استخوان فک کمک می‌کند. در بعضی از افراد که جراحی لثه ضروری است، انجام آن احتمال آسیب و عوارض بعدی را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد. اگر لثه افراد دچار التهاب و عفونت شود دندان‌ها ضعیف، ناپایدار و لق می‌شوند. همچنین این جراحی از افتادن دندان‌ها در آینده نیز جلوگیری می‌کند.

علت انجام جراحی لثه برای ایمپلنت چیست؟

برای جایگزینی دندان‌های ازدست‌ رفته می‌توانیم از ایمپلنت دندان استفاده کنیم. ایمپلنت دارای پایه‌ای فلزی است که بر روی آن روکش قرار می‌گیرد. اگر شما نیز به دنبال کاشت دندان هستید در زمان برآورد قیمت باید هزینه‌های جانبی را نیز در نظر بگیرید. جراحی لثه نیز یکی از عوامل جانبی است که انجام آن برای برخی افراد ضرورت دارد.

جراحی لثه معمولا برای درمان بیماری‌های لثه پیشنهاد می‌شود. اما در برخی مواقع ممکن است جراحی لثه برای ایمپلنت لازم باشد و برای دسترسی بیشتر و امکان روکش ایمپلنت این جراحی صورت بگیرد. اگر درمان در زمان مناسب انجام نشود، بیماری لثه ممکن است باعث ایجاد انواع مشکلات از جمله بیماری قلبی عروقی، دیابت و تولد نوزادان زودرس و کم‌ وزن شود.

البته بیماری لثه می‌تواند به یک وضعیت سلامتی جدی تبدیل شود که بر دندان‌ها، لثه و استخوان‌ها تاثیر می‌گذارد. همچنین مشکلات لثه منجر به عفونت و مرگ استخوان و بافت آن شود. در این بین امکان دارد لثه به جراحی، ترمیم و درمان نیاز داشته باشد و به همین دلیل پیش از انجام ایمپلنت جراحی انجام می‌شود.

مراحل جراحی لثه و ایمپلنت دندان

در این بخش مراحل جراحی لثه و ایمپلنت دندان را برای شما ذکر خواهیم کرد. قبل از جراحی و قرار دادن انواع روکش ایمپلنت دندان، جراح سوابق پزشکی شما مورد بررسی قرار می‌دهد. در کنار این موضوع سلامت دهان، دندان و فک نیز باید بررسی شود. انواع مختلفی از جراحی پلاستیک پریودنتال وجود دارد، اما معمولا این جراحی‌ها 2 ساعت به طول می‌انجامد.

در اولین بخش از مراحل جایگذاری ایمپلنت دندان، بی‌حسی موضعی تزریق می‌شود و مدت زمانی طول می‌کشد تا بی حسی اثر کند. در ادامه دندانپزشک باید در طول جراحی از تجهیزات استریل از جمله ابزار و پارچه‌های بهداشتی بهره بگیرد. در بخش بعدی برش‌های کوچکی روی لثه ایجاد می‌شود، سپس جراح بافت لثه را بلند می‌کند تا به ریشه بهتر دسترسی داشته باشد.

در این بخش ممکن است دندانپزشک بافت عمقی لثه را از عفونت پاکسازی کند و شکل لثه را تغییر دهد. البته ممکن است پزشک یا جراح بافت استخوان را نیز بازسازی کند. پس از اتمام جراحی روی برش‌های ایجاد شده بخیه زده می‌شود و معمولا یک هفته الی 10 روز بعد از جراحی بخیه‌ها کشیده می‌شوند.

عوارض جانبی جراحی لثه برای ایمپلنت دندان

پس از انجام جراحی لثه برای ایمپلنت دندان ممکن است افراد با برخی مشکلات و عوارض آن مواجه شوند. این عوارض بستگی به عملکرد جراح در حین جراحی و واکنش بدن افراد دارد. در این بین از جمله عوارضی که ممکن است افراد مس از جراحی لثه تجربه کنند، شامل موارد زیر است.

  • افزایش حساسیت دندان
  • تحریک‌ پذیری دندان (در این موارد برخی افراد روش کاشت دندان بدون ایمپلنت را ترجیح می‌دهند)
  • خونریزی
  • عفونت بعد از جراحی (در برخی مواقع)
  • بی‌حسی زبان به علت آسیب‌هایی در عصب
 جراحی لثه برای ایمپلنت دندان چگونه است؟

مراقبت‌های پس از جراحی لثه برای ایمپلنت دندان

بعد از انجام جراحی لثه برای بهبودی هرچه سریع‌تر و همچنین کاهش عوارض آن، باید نکات مراقبتی را به خوبی رعایت کرد. در واقع دندانپزشک‌ها پس از جراحی لثه برای ایمپلنت دندان، روش‌های مراقبتی را توصیه می‌کنند. این روش‌های مراقبت بعد از جراحی لثه برای روکش، شامل موارد زیر است.

  • داروهای مسکن را به طور منظم مصرف کنید.
  • داروهای آنتی‌بیوتیک را استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از عفونت و علائم پس زدگی ایمپلنت دندان، تمیز نگه‌ داشتن دهان و مصرف دهان‌ شویه ضروری است.
  • از ورزش و فعالیت‌های شدید دوری کنید.
  • در چند روز اول بعد از جراحی فقط غذاهای نرم بخورید.
  • غذاهای داغ و تند نخورید.
  • سیگار نکشید.
  • برای کاهش تورم لثه در چند روز اول از کمپرس یخ استفاده کنید.
  • حدود یک یا دو هفته بعد از جراحی لثه باید به دندانپزشک مراجعه کنید

کلام پایانی

جراحی لثه برای ایمپلنت دندان جز مواردی به شمار می‌رود که برای برخی افراد ضروری است. همچنین برای برخی از افراد نیز صرفا جنبه زیبایی دارد. به همین دلیل ممکن است دندانپزشک به دلیل درمان بیماری‌های لثه یا جنبه زیبایی آن، شما را به این مسیر هدایت کند. جراحی لثه انواع مختلفی را شامل می‌شود و در هر کدام برخی از مشکلات لثه برطرف می‌شود. این عمل درد خفیف یا متوسط را دارد و معمولا حدود 2 ساعت زمان بر است.

مقالات مرتبط
مطالب بیشتر جهت مطالعه ...
ثبت نظرات
نظرتون رو اینجا وارد کنید ...
نظر شما با موفقیت ثبت شد.
Hurray! Your have successfully entered the captcha.