برای دریافت نوبت و مشاوره تماس بگیرید
جراحی لثه برای درمان بیماری های لثه، نظر به تشخیص متخصص در این حوزه انجام می پذیرد. اما جراحی های لثه به چه منظوری بکار گرفته می شوند و نحوه درمان چگونه است؟ با مطالعه این مقاله به پاسخ این سوالات خواهید رسید.
پریودنتیست متخصص جراحی لثه است، او با پیشگیری، تشخیص و درمان شرایط و بیماری هایی که لثه شما را تحت تاثیر قرار می دهد، به سلامت دهان و دندان شما کمک می نماید. در دندانپزشکی دکتر نوری، جراحی های لثه با آخرین روش ها و تجهیزات موجود در این حوزه انجام می پذیرد.
جراحی های لثه به دلایل مختلفی بسته به نظر متخصص انجام می گیرد، نام دیگر این درمان را جراحی پیودنتال می گویند. این جراحی ها درمانی ساده بوده و در بیشتر موارد به صورت سرپایی قابل انجام هستند، اما این نوع جراحی در چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرد؟ برخی از مهم ترین این موارد به شرح زیر می باشد:
لثه ها نقش اساسی در حفظ استحکام دندان ها دارند و باید به شکل مناسبی از ریشه دندان ها محافظت نمایند. در اثر عوامل مختلفی لثه ممکن است دچار تحلیل گردد، مسواک زدن نامناسب، مصرف برخی از داروها، بیماری پریودنتال، مسائل ژنتیکی و ... همه از دلایلی هستند که می تواند باعث تحلیل لثه گردند. در چنین مواردی باید از درمان های پیوند لثه و جراحی لثه برای درمان استفاده نمود.
اینکه لثه تحلیل رفته نیاز به جراحی دارد یا خیر بر عهده متخصص است، در شکل خفیف گاهی نیاز به درمان های جراحی نیست اما در موارد شدیدتر تحلیل رفتن لثه ممکن است به یک عمل جراحی به نام پیوند لثه نیاز داشته باشید. بهره گیری از خدمات جراح لثه با تجربه می تواند موفقیت درمانی را در پی داشته باشد.
یکی از معیارهای مهم در زیبایی لبخند، تناسب بین ارتفاع لثه ها با خط لب در هنگام لبخند زدن است، اگر بافت لثه بیش از حد طبیعی باشد، لبخند زیبایی لازم را ندارد. از سوی دیگر رنگ لثه نیز بر زیبایی لبخند تاثیر دارد، متاسفانه برخی از افراد در اثر مصرف برخی از داروها ممکن است لثه تغییر رنگ شده را تجربه نمایند. جراحی لثه می تواند زاه حل مناسبی برای درمان این دسته از افراد باشد.
اگر بافت لثه بیش از حد طبیعی باشد، جراح می تواند با برداشتن بافت و نشان دادن بیشتر دندان های سفید کمک فراوانی به زیبایی دندان های شما در هنگام لبخند زدن نماید. برای تغییر رنگ لثه نیز می توان از روش های نوین نظیر لیزر نیز استفاده نمود.
جراحی لثه برای ایمپلنت دندان به عنوان جراحی پلاستیک اطراف ایمپلنت و همچنین جراحی پلاستیک پریودنتال یا تقویت بافت نرم لثه نیز شناخته میشود که یکی از روشهای ترمیم لثه است.
گاهی برخی از دندان ها دچار پوسیدگی شده و به مرور زمان شکسته شده اند، در واقع با روش های معمول امکان خارج کردن ریشه دندان شکسته وجود ندارد، در این مواقع جراحی لثه می تواند مشکل را برطرف سازد. اگر دندان شما در زیر خط لثه آسیب دیده است، یا اگر دندان کافی در بالای خط لثه برای ترمیم ندارید، ممکن است پریودنتیست شما نیاز به استفاده از روش جراحی لثه برای کشیدن دندان را در نظر بگیرد.
گاهی بخشی از تاج هنوز سالم است ولی به دلیل ارتفاع کم آن قابلیت ترمیم وجود ندارد، جراحی لثه بنا به تشخیص متخصص راه حلی مناسب برای افزایش طول تاج دندان نیز به حساب می آید. اینکه دندان شما قابلیت ترمیم دارد یا امکان ترمیم وجود ندارد بر عهده متخصص است.
بیماری پریودنتال یکی از شایع ترین مشکلاتی است که برای لثه افراد ممکن است رخ دهد، این بیماری در اثر تجمع باکتری ها و پلاک های دندانی در اطراف خط لثه ایجاد می شود. بسیاری از افراد در سنین مختلف ممکن است دچار این بیماری لثه گردند، درمان نکردن این بیماری می تواند آسیب جدی به بافت ها و استخوان های موجود در فک بیمار نماید. درمان نکردن این بیماری می تواند باعث لق شدن دندان و از دست رفتن آن نیز شود.
اگر پلاک های تجمع یافته در اطراف خط لثه بسیار عمیق باشد، دیگر از روش های معمولی نمی توان برای برطرف کردن آن ها استفاده کرد و حتی نیاز به جراحی های لثه برای از بین بردن این پلاک ها می باشد. در این روش، لثه به سمت عقب کشیدن شده و باکتری ها به صورت دقیق از بین می روند، با بخیه زدن شرایط اولیه لثه فراهم می گردد. بدین ترتیب می توان از افتادن و از دست دادن دندان ها جلوگیری به عمل آورد.
بسته به نوع درمانی که برای شما اتخاب می شود، درمان به شکل های مختلفی قابل انجام است. بهره بردن از فناوری های نوین نظیر لیزر و ... نیز می تواند در انجام بهتر این جراحی کمک فراوانی نماید. این نکته را در نظر بگیرید که شما در حین جراحی دردی را احساس نمی کنید زیرا درمان با بی حسی کننده های موضعی و در برخی از موارد با بیهوشی کنترل شده انجام می پذیرد.
در صورت استفاده از بیهوشی برای درمان، جراح توصیه می نماید که تا 8 ساعت قبل از درمان از خوردن و آشامیدن اجتناب نمایید. اگر شخصی دچار بیماری های خاص می باشد، روش درمان برای او متناسب با شرایط خاصی که دارد انجام می پذیرد.
پس از جراحی لثه، مصرف مواد غذایی نرم و اجتناب از وارد کردن فشار بیش از حد به موضع لثه توصیه می گردد. دردهای موضعی به مرور زماان برطرف شده و متخصص برای راحتی بیمار مصرف برخی از مسکن ها را تجویز می نماید. رعایت نکات تجویزی متخصص برای جلوگیری از عفونت های احتمالی و موفقیت درمانی امری لازم است.
بیمار باید توجه نماید که مراقبت های بعد از درمان می تواند در بالا بردن موفقیت درمانی بسیار تاثیر داشته باشد، از این رو بیمار باید برخی از موارد را رعایت نماید که به شرح زیر می باشد:
نکته مهم بعد از جراحی مراجعه به دندانپزشک برای معاینه پس از جراحی است، دندانپزشک با مشاهده شرایط بعد از درمان می تواند دستورالعمل های مناسبی را برای بیمار وضع نماید.
جراحی لثه همانند بسیاری از جراحی های مرسوم می تواند عوارض موقتی داشته باشد که به مرور زمان برطرف می شود. برخی از این عوارض به شرح زیر می باشند:
استفاده از مسکن ها، آنتی بیوتیک، کیسه یخ و ... راه های مناسبی برای از بین بردن عوارض فوق است که با نظر و تشخیص متخصص انجام می گیرد. دقت نمایید اگر میزان درد و خونریزی بعد از گذشت چند روز برطرف نشد باید به جراح مراجعه نمود تا درمان مناسب برای شما در نظر گرفته شود.
در دندانپزشکی دکتر نوری جراحی لثه با روش های نوین برای افراد انجام می پذیرد.