خدمات تخصصی جراحی پیوند استخوان

جراحی پیوند استخوان برای فراهم کردن استخوان فک کافی در درمان های دندانپزشکی نظیر کاشت ایمپلنت دندان دارای اهمیت بالایی است. در واقع پیوند استخوان درمانی ترمیمی برای بازسازی و ترمیم استخوان فک است. حجم استخوان فک باید به میزان مناسبی باشد تا امکان کاشت دندان موفق امکان پذیر باشد.

کاشت ایمپلنت نیازمند داشتن شرایط جسمی مناسب و وضعیت دهان و دندان مناسب است، اگر قصد درمان کاشت دندان را دارید، متخصص ابتدا بررسی های قبل از کاشت را برای شما انجام می دهد. در صورتی که حجم استخوان فک شما به اندازه کافی نباشد برای درمان شما از پیوند استخوان نیز استفاده می گردد. این امر به خصوص برای افرادی که از بیماری پوکی استخوان رنج می برند و افراد سالخورده که استخوان فک آن ها تحلیل رفته است، بکار گرفته می شود.

خدمات تخصصی جراحی پیوند استخوان

جراحی پیوند استخوان چگونه است؟

منشا استخوان تزریقی در درمان پیوند استخوان می تواند از بافت انسانی یا حیوانی یا ساختارهای استخوان مصنوعی انتخاب گردد، از این رو درمان پیوند استخوان را براساس منشا استخوان پیوندی می توان به موارد زیر دسته بندی نمود:

  • اتوگرافت: منشا استخوان از بافت بدن خود شخص است. به دلیل ان که باید استخوان از بدن شخص برداشته شود، نیاز به جراحی برداشت استخوان نیز وجود دارد، از این رو نیاز به جراحی بیشتر می تواند از محدودیت های این روش به حساب آید.
  • آلوگرافت: استخوان پیوندی منشاء انسانی داشته و از بدن شخص دیگری است. در روش آلوگرافت، استخوان مورد نیاز از بدن شخص دیگر برداشت شده و به حالت استریل در می آید. روش آلوگرافت در فضای کاملا استریل و با آزمایش های لازم از شخص دهنده صورت می گیرد تا امکان انتقال بیماری ها به صفر برسد.
  • زنوگرافت: استخوان پیوندی از ساختار استخوان حیوانات است. استخوان برخی از حیوانات نظیر استخوان گاو و ... از منابع تامین پودر پیوند استخوان است. در روش زنوگرافت نیاز به جراحی های ثانویه برای بیمار وجود ندارد و به راحتی می توان تزریق استخوان را در این روش انجام داد.
  • آلوپلاستیک: استخوان مصنوعی برای پیوند استخوان استفاده می شود. این روش نیز از روش های نوین برای تزریق استخوان به بافت استخوان فک بیمار می باشد.

انتخاب منشا تامین پودر استخوان برای شما بستگی به شرایطی است که دارید، هزینه های روش های مختلف می تواند متفاوت باشد، متخصص جراح پیوند استخوان بهترین روش را برای شما انتخاب می نماید.

جراحی پیوند استخوان برای چه مواردی استفاده می شود؟

این درمان برای بازسازی استخوان فک بیمار بکار می رود، این در حالی است که در اثر عوامل مختلفی می تواند استخوان فک بیمار تحلیل رفته باشد، در ادامه به موارد عمده ای که پیوند استخوان برای آن ها استفاده می شود، اشاره می نماییم:

پیوند استخوان در بیماران با پوکی استخوان

در افرادی که از بیماری پوکی استخوان رنج می برند و حجم استخوان موجود در فک آن ها به میزان مناسبی نیست، درمان تزریق استخوان انجام گرفته و شرایط بری درمان ایمپلنت این دسته از افراد فراهم می گردد.

افزایش حجم ریج

اگر دندانی از دست رفته باشد، ممکن است به مرور زمان استخوان فک فرد نازک گردد. این در حالی است که برای درمانی نظیر ایمپلنت نیاز به حجم استخوان کافی در فک بیمار است. درمان پیوند استخوان می تواند کاهش ضخامت استخوان فک را جبران نموده و به افزایش ریج کمک نماید.

درمان سینوس لیفت

در فک بالا اگر دندانی کشیده یا از دست رود، سینوس ها رشد کرده و حجم بالایی را اشغال می کند. این در حالی است که برای کاشت ایمپلنت در فک بالا، پایه ایمپلنت باید در حجم مناسبی از استخوان احاطه گردد. از این رو در درمان سینوس لیفت، با تزریق پودر استخوان، حجم استخوان در فک بالا بازسازی می گردد.

پیوند استخوان برای بیماری پریودنتال

بیماری پریودنتال می تواند باعث مشکلاتی نظیر لق شدن دندان ها گردد، از این رو با پیوند استخوان در اطراف دندان شرایط لازم برای استحکام دندان و جلوگیری از دست دادن آن فراهم می گردد.

عوارض جراحی پیوند استخوان

این روش درمانی نیز همانند روش های درمانی دیگر ممکن است عوارضی را در پی داشته باشد. برخی از این عوارض به شرح زیر می باشد:

  • خونریزی از موضع
  • عفونت های احتمالی
  • درد و تورم در ناحیه جراحی
  • جوش نخوردن استخوان پیوندی
  • ...

بسیاری از این عوارض به مرور زمان برطرف می گردند، در صورتی که این موارد برای بیمار حل نشد باید به دندانپزشک مراجعه نماید تا درمان مناسب برای او در نظر گرفته شود.

چه افرادی نیازمند درمان پیوند استخوان هستند؟

افراد مختلفی ممکن است در اثر عوامل گوناگون استخوان فک آن ها دچار تحلیل و از دست رفتن شده باشد. شرط درمان موفق درمانی همچون ایمپلنت داشتن حجم استخوان کافی در فک بیمار است. معمولا افرادی که کاندید مناسبی برای درمان پیوند استخوان هستند به شرح زیر می باشند:

  • افراد مبتلا به بیماری پریودنتال لثه
  • افراد با بیماری پوکی استخوان
  • افراد با مشکلات سینوسی در فک بالا
  • افرادی که با مشکلات مادرزادی و نقص های مربوط به ان روبرو هستند.
  • افرادی که دندان خود را برای مدت زمان طولانی از دست داده اند.
  • فک و ساتخوان افرادی که دچار آسیب جدی در اثر عوامل مختلفی شده اند.
  • ...

انتخاب درمان پیوند استخوان برای بیماران بسته به نظر متخصص ایمپلنت دارد، او با بررسی های کامل قبل از درمان تشخیص می دهد آیا شخص نیازمند درمان پیوند استخوان است یا خیر. بکارگیری تجهیزات نوین در تشخیص و ارزیابی وضعیت استخوان های فرد کمک فراوانی در درمان های موفق این چنینی می نماید. بنابراین اگر قصد درمان هایی نظیر ایمپلنت دندان را دارید از خدمات مراکز دندانپزشکی بهره گیرید که از تجهیزات بروز بخصوص در تجهیزات نوین در زمینه دندانپزشکی دیجیتال بهره می گیرد.

مراحل جراحی پیوند استخوان

پس از بررسی های کلینیکی و تعیین شرایط استخوان فک بیمار، در صورتی که بیمار نیازمند بکارگیری درمان پیوند استخوان باشد، این درمان با توجه به همه ی شرایط انجام می گیرد. مراحل جراحی پیوند استخوان به شرح زیر است:

  • تزریق بی حس کننده، دقت نمایید که در این درمان، بیمار درد آن چنانی را حس نمی کند، زیرا بی حس کننده موضعی شرایط درمان بدون درد را برای فرد فراهم می کند.
  • برش لثه و رسیدن به استخوان فک بیمار
  • ضد عفونی کردن استخوان
  • تزریق استخوان به بافت استخوان فک بیمار
  • بخیه زدن موضع تزریق پودر استخوان

بهره گیری از خدمات جراح با تجربه در این زمینه می تواند موفقیت درمانی را افزایش دهد. با این وجود بایستی بیمار نیز مراقبت های لازم را انجام داده تا در رسیدن به موفقیت درمانی موثر باشد.

جراحی پیوند استخوان درد دارد؟

افرادی که نیازمند جراحی پیوند استخوان هستند، نگرانی از درد این درمان را نداشته باشند. زیرا درمان و جراحی پیوند استخوان با استفاده از بی حس کننده موضعی انجام می گیرد. بنابراین با استفاده از بی حس کننده فرد احساس دردی نخواهد داشت. پس از درمان نیز برای فرد داروهای مسکن و آنتی بیوتیک هایی تجویز می شود تا از دردهای احتمالی رنج نبرد.

 هزینه پیوند استخوان برای ایمپلنت چقدر است؟
این مقاله را نیز بخوانید هزینه پیوند استخوان برای ایمپلنت چقدر است؟

از دست دادن دندان‌، بر سلامت دهان و دندان تاثیر بسزایی دارد. با توجه به همین دلیل دندانپزشک‌ها انجام روش‌هایی مثل ایمپلنت دندان را برای جایگزین کردن دندان‌های ازدست‌ رفته

بخوانید

مراقبت های پس از جراحی پیوند استخوان

انجام مراقبت های لازم و نکات تجویزی جراح می تواند در موفقیت درمانی بسیار تاثیر داشته باشد. برخی از مهم ترین مواردی که باید فرد پس از جراحی پیوند استخوان رعایت نماید، به شرح زیر است:

  • مواد غذایی نرم مصرف نمایید و از مصرف مواد غذایی سفت و ترد اجتناب ورزید.
  • موضع جراحی شده را در روزهای اولیه مسولک نزنید.
  • از مصرف دخانیات برای جلوگیری از عفونت های احتمالی اجتناب ورزید.
  • شست و شو ی موضع با آب نمک می تواند در جلوگیری از عفونت تاثیر داشته باشد.

معمولا دردها و عوارض بعد از درمان پیوند استخوان به مرور زمان برطرف می گردد و با مصرف مسکن های تجویزی، فرد احساس ناراحتی نخواهد کرد، با این وجود اگر درد های احتمالی پس از درمان بیش از حد طولانی شد، باید با رجوع به دندانپزشک، فرایند درمانی مناسب برای فرد انجام گیرد.

ثبت نظرات
نظرتون رو اینجا وارد کنید ...
نظر شما با موفقیت ثبت شد.
Hurray! Your have successfully entered the captcha.