خدمات تخصصی درمان ریشه یا عصب کشی دندان

درمان ریشه یا عصب کشی دندان، درمانی لازم برای ترمیم دندان پوسیده یا عفونی شده است. عصب و پالپ موجود در دندان پوسیده شده ممکن است تحریک، ملتهب و عفونی شود، در چنین شرایطی راه حلی به جز عصب کشی دندان برای درمان وجود ندارد.

خدمات تخصصی درمان ریشه یا عصب کشی دندان

درمان ریشه یا عصب کشی دندان

در درمان ریشه دندان دندانپزشک با رسیدن به پالپ و عصب آسیب دیده، عصب را بر می دارد و سپس اقدام به تمیز کردن موضع می نماید. در نهایت کانال عصب کشی بسته می شود. اگر دندان با عصب عفونی درمان نشود این امر می تواند باعث ایجاد آبسه دندان و دردهای مربوط گردد. عدم وجود عصب دندان تاثیر چندانی بر عملکرد آن ندارد، اما دندان شکننده می گردد که نیاز به استفاده از روکش های دندانی بسته به نظر دندانپزشک دارد.

عصب کشی دندان دردناک نیست، زیرا این درمان با بی حس کننده های موضعی انجام می شود. تعداد عصب دندان های مختلف متفاوت بوده که فرایند درمان را می تواند تغییر دهد.

عصب کشی دندان چه ضرورتی دارد؟

در صورتی که پالپ دندان آسیب ببیند، باکتری ها در پالپ تکثیر شده و این امر باعث ایجاد عفونت دندان و آبسه می گردد. آبسه دندان به مرور زمان بزرگ تر شده و می تواند مشکلات بعدی را نظیر گسترش به سایر نواحی سر و گردن، از دست دادن استخوان در اطراف ریشه و ... شود.

عفونت های ایجاد شده در اثر آسیب به عصب دندان اگر درمان نشود، می تواند سلامت افراد را تهدید نماید.

دندانی که نیازمند به عصب کشی، چه علایمی دارد؟

شما با مراجعه به دندانپزشک و معاینه دندان ها، سلامت دندان های خود را مورد بررسی قرار می دهید و در صورت نیاز به درمان های عصب کشی برای شما، دندانپزشک درمان را انجام می دهد. معمولا دندان های نیازمند به عصب کشی دارای علایم مشابه نظیر موارد زیر می باشند:

  • دندان نسبت به سرما و گرما حساس شده باشد.
  • درد دندان خصوصا در زمان مصرف مواد غذایی
  • تغییر رنگ لثه و ایجاد آفت روی لثه یکی از علایم دندان معیوب است.
  • دندان های شکسته شده و ترک خورده معمولا نیازمند عصب کشی هستند.
  • پوسیدگی دندان
  • ...

دندانپزشک برای تشخیص شرایط دندانی شما ابتدا تصویربرداری های لازم را انجام داده، سپس با بررسی همه ی دندان ها مشخص می نماید آیا دندانی نیازمند عصب کشی است یا خیر.

مراحل عصب کشی دندان چگونه است؟

مراحل عصب کشی دندان به شرح زیر می باشد:

  • ابتدا دندانپزشک تصاویر رادیوگرافی را از دندان های شما تهیه می نماید تا وضعیت عصب های دندان مورد ارزیابی قرار گیرند.
  • برای عصب کشی دندان از بی حس کننده های موضعی استفاده می گردد، بنابراین فرد در هنگام عصب کشی درد چندانی را حس نمی کند. در برخی از موارد از روش های بیهوشی نیز می توان برای بیماران استفاده کرد تا فرد احساس آرامش بیشتری داشته باشد، اما در بیشتر مواقع از همان روش بی حسی موضعی استفاده می گردد.
  • برای رسیدن به عصب دندان، دندان شما توسط مته دندانپزشکی ظریف سوراخ می گردد. دندانپزشک با دسترسی به پالپ دندان، عصب و باکتری ها و بافت عصبی پوسیده از دندان را خارج می سازد. این ناحیه با استفاده از یک سری فایل ریشه تمیز می شود. آنها در سوراخ دسترسی قرار می‌گیرند و در تمام طول دندان کار می‌کنند تا کناره‌های کانال‌های ریشه را بتراشند و بمالند. همانطور که کار انجام می شود، آب یا هیپوکلریت سدیم در منطقه اسپری می شود تا زباله ها از بین بروند.
  • پس از تمیز شدن کانال عصب، مهر و موم کانال صورت می گیرد، سپس دندان با مواد پر کننده مناسب پر می شود.

دندانپزشک برای تشخیص شرایط دندانی شما ابتدا تصویربرداری های لازم را انجام داده، سپس با بررسی همه ی دندان ها مشخص می نماید آیا دندانی نیازمند عصب کشی است یا خیر.

مدت زمان عصب کشی دندان چقدر است؟

مدت زمان عصب کشی به تعداد ریشه دندان بستگی دارد، برخی از دندان ها نظیر دندان های جلویی دارای یک ریشه بوده، این در حالی است که دندان های خلفی و آسیاب دارای 2 یا 3 ریشه هستند، بنابراین مدت زمان عصب کشی برای دندان های مختلف متفاوت است.

معمولا مدت زمان عصب کشی حدودا 1 ساعت بوده که در برخی از دندان ها حتی نیاز به تعداد جلسات بالاتر نیز وجود دارد. بنابراین بستگی به شرایط دندانی مدت زمان درمان متفاوت است.

عوارض عصب کشی دندان چیست؟

برخی از مهم ترین عوارضی که برای عصب کشی دندان رخ می دهد به شرح زیر می باشد:

  • دندان ممکن است به سرما یا گرما حساس گردد که به مرور زمان این مشکل برطرف می گردد.
  • دردهای موضعی پس از عصب کشی که این دردها نیز گذرا بوده و به مرور زمان برطرف می گردند.
  • باقی ماندن عصب در یکی از کانال ها می تواند عفونت دندانی را ایجاد کرده یا حتی عفونت به استخوان منتقل گردد.
  • ترک خوردن ریشه دندان در اثر فشار بیش از حد نیز ممکن است رخ دهد.
  • ...

بهره گیری از خدمات متخصص با تجربه در زمینه عصب کشی می تواند عوارض این چنینی را به حداقل ممکن برساند. برای کاهش درد نیز داروهایی برای بیمار تجویز می گردد که بایستی بیمار طبق برنامه زمانی مصرف نماید.

مراقبت‌های قبل از عصب کشی دندان

افراد بعد از عصب کشی باید نکاتی را رعایت نمایند، اگر در موضع عصب کشی درد و التهاب را تجربه نمودید، با استفاده از کمپرس یخ می توانید میزان درد را کاهش دهید. برخی از دستورالعمل ها بعد از عصب کشی به شرح زیر می باشند:

  • برای جلوگیری از عفونت های دندانی، موضع عصب کشی را با آب گرم و نمک شست و شو نمایید.
  • از آوردن فشار بیش از حد به دندان عصب کشی شده اجتناب ورزید.
  • غذاهای نرم بخورید و از خوردن غذاهای سفت و ترد اجتناب ورزید.
  • بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نمایید.

دردهای موضعی بعد از عصب کشی امری غیر طبیعی نیست و به مرور زمان برطرف می گردند، بیمار بایستی داروها و مسکن های تجویزی دندانپزشک را مصرف نمایید. اما در مواردی که این دردها طولانی گردند باید به دندانپزشک مراجعه نمایید.

هزینه عصب کشی دندان چقدر است؟

در تعیین هزینه عصب کشی نوع دندان تاثیر فروان دارد، زیرا دندان های مختلف دارای کانال های گوناگون هستند. برخی از دندان ها یک کاناله و برخی 2 یا 3 کانال دارند، بنابراین هزینه های عصب کشی دندان های مختلف کاملا متفاوت است. با این وجود تعرفه های دندانپزشکی نیز بر هزینه عصب کشی تاثیر دارد.

در دندانپزشکی دکتر نوری خدمات با کیفیت عصب کشی با هزینه مناسب انجام می گردد. برای استعلام هزینه مربوط به عصب کشی دندان می توانید با این مرکز دندانپزشکی تماس برقرار نمایید.

ثبت نظرات
نظرتون رو اینجا وارد کنید ...
نظر شما با موفقیت ثبت شد.
Hurray! Your have successfully entered the captcha.