برای دریافت نوبت و مشاوره تماس بگیرید
دکتر فرزاد نوری
114 بازدید
188 روز پیش
1 دقیقه
استخوانهای بدن به عنوان مادهای سخت و غیرقابل تغییر شناختهمیشوند. اگرچه، بدن انسان به صورت دائم استخوانهای خود را بازسازی کرده و سلولهای جدید را جایگزین سلولهای قدیمی میکند. با این حال، در برخی موارد احتمال تحلیل و یا آسیب به استخوانها وجود دارد.
به عنوان مثال در زمان آسیب به دندانها، ممکن است که استخوان در برگیرنده آن دچار تحلیل و نابودی شود. حتی در برخی شرایط نیز پوکی استخوان بر تحلیل آن تأثیرگذار است. اما، خوشبختانه، امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی و بکارگیری روشهای نوین نظیر جراحی پیوند استخوان، چنین مسائلی به راحتی قابل حل خواهند بود. از این رو، در ادامه به بررسی این تکنیک و جزئیات مربوط به آن خواهیم پرداخت.
در هنگام بروز پوکی استخوان، تراکم و حجم استخوانها کاهش مییابد. به همین دلیل، داروهایی تجویز میشود تا روند این بیماری را کاهش دهند. همچنین، در برخی شرایط از تکنیکهایی همچون جراحی پیوند استخوان برای افزایش سطح تراکم استفاده میشود.
با توجه به این نکته، لازم است تا متخصص قبل از انجام ایمپلنت، استخوانهای فرد را از لحاظ پوکی استخوان بررسی کند. پس از انجام این بررسیها، در صورت وجود پوکی استخوان، نیاز است تا فرد اقدامات لازم را انجام دهد.
طبق تحقیقات، با استفاده از جراحیها و تکنیکهای حال حاضر، تضادی میان ایمپلنت و پوکی استخوان وجود نخواهد داشت. البته، برای انجام ایمپلنت موفقیتآمیز، سطح دانش و مهارت دندانپزشک متخصص و تجهیزات مورد استفاده، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
همچنین، شواهد نشان میدهد، انجام فرایند ایمپلنت برای افرادی که دارای پوکی استخوان هستند، مفید خواهد بود؛ زیرا، در طی این فرایند، تحریکپذیری بافت استخوان در ناحیه فک صورت میگیرد. این اتفاق، باعث میشود تا تراکم استخوان در ناحیه فک افزایش یابد و شرایط استخوان فک به سمت بهبودی پیش رود.
جراحی پیوند استخوان برای فراهم کردن استخوان فک کافی در درمان های دندانپزشکی نظیر کاشت ایمپلنت دندان دارای اهمیت بالایی است. در واقع پیوند استخوان درمانی ترمیمی برای بازسازی و ترمیم استخوان فک است. حجم استخوان فک باید به میزان مناسبی باشد تا امکان کاشت دندان موفق امکان پذیر باشد.
طبق شواهد و تجارب، انجام ایمپلنت در افراد با پوکی استخوان در شرایط طبیعی بلامانع است. اما، در برخی شرایط، افراد علاوه بر پوکی استخوان، از بیماریهای دیگری نیز رنج میبرند. در چنین شرایطی لازم است تا به موارد منع ایمپلنت و البته جراحی پیوند استخوان توجه شود:
پس از ازبین رفتن دندان، استخوان ناحیه فک دچار تحلیل خواهد شد. این فرایند، در افرادی که مبتلا به پوکی استخوان هستند با سرعت بالاتری انجام میشود. به همین دلیل، با گذشت هرچه بیشتر زمان، شرایط برای انجام ایمپلنت دشوارتر میشود.
از این رو، توصیه میشود تا بلافاصله پس از نابودی دندان، در صورت عدم مشکل، بلافاصله برای انجام ایمپلنت اقدام شده تا استخوان فک و لثه دچار تحلیل نشود. اگر انجام ایمپلنت در زمان مناسب صورت نگیرد، ممکن است نیاز به درمانهای جانبی مانند جراحی پیوند استخوان باشد تا بتوان اقدام به ایمپلنت کرد.
درحقیقت، جراحی پیوند استخوان نوعی جراحی جزئی و کوچک است که در مطب دندانپزشک انجام میشود. در طی این فرایند، مقداری از لثه برش دادهمیشود تا دسترسی لازم به استخوان زیرین حاصل شود. پس از آن در ناحیه مربوطه مادهای به نام پودر استخوان اضافه میشود.
پودر استخوان درواقع نوعی ماده معدنی فراوری شدهاست که بدن، سلولهای استخوانی جدید را در اطراف آن رسوب میدهد. این ماده پیوندی میتواند از بدن خود شخص و یا از حیوان و انسان دیگری تهیه شود.
این مواد، پس از استخراج برای استریل و ایمنسازی به آزمایشگاه فرستاده میشوند. البته، در برخی موارد پودر استخوان میتواند مصنوعی باشد. به هر حال، این ماده به همراه غشایی کلاژنی به عنوان داربست عمل میکند تا استخوان تازه ساختهشود.
به طور کلی، جراحی پیوند استخوان با اهداف مختلفی انجام میشود که برخی از آنها عبارتاند از:
در برخی موارد، افراد دچار پریودنتال شدید میشوند. در این بیماری، استخوان ناحیه فک دچار تحلیل شده، به دنبال ان دندانها لق میشوند و در معرض نابودی قرار میگیرند. به همین دلیل، استفاده از جراحی پیوند استخوان به منظور حمایت از استخوان و جلوگیری از نابودی دندانها توصیه میشود. در این شرایط، استخوانهای اطراف را از طریق پیوند استخوان، بازسازی میکنند.
امروزه با گسترش تکنولوژی، پس از کشیدن دندان، حفره موجود را با مواد پیوند استخوان پر خواهند کرد. این روش، برای انجام ایمپلنت پس از مدتی، بسیار مؤثر تلقی میشود.
پس از نابودی یک دندان میتوان از طریق ایمپلنت، دندانی جدید جایگزین کرد. برای این منظور، پایه تیتانیومی کوچکی در استخوان فک قرار خواهد گرفت. برای کسب موفقیت و عملکرد عالی در روند ایمپلنت، تراکم و حجم استخوان فک از اهمیت بالایی برخوردار است.
به همسن دلیل، در صورتی که استخوان ناحیه موردنظر دچار تحلیل شود میتوان از طریق جراحی پیوند استخوان، به بازسازی استخوان پرداخت تا ایمپلنت موفقیتآمیزی صورت گیرد.
بیماری پوکی استخوان از جمله بیماریهایی است که استخوانهای سراسر بدن را درگیر میکند. به همین دلیل، یکی از بهترین راهکارها جهت جلوگیری از پوکی استخوان و تحلیل استخوان فک، استفاده از روشهایی است که مانع پوکی استخوان میشوند.
اگرچه انجام فرایند ایمپلنت با وجود پوکی استخوان مانعی نداشته، اما معایبی را به همراه دارد. به عنوان مثال میتواند روند درمان را کند نماید، شرایط درمانی را حساس کند، به گونهای که در برخی موارد نیاز به جراحی پیوند استخوان باشد و یا نگرانی بیمار را برای انجام ایمپلنت افزایش دهد.
به همین دلیل، بکارگیری روشهای پیشگیری میتوان تا حد زیادی، این مشکلات را رفع نماید. برخی از روشهای پیشگیری از پوکی استخوان به شرح زیر است:
وجود پوکی استخوان در فرایند ایمپلنت در بسیاری از شرایط، اختلالی را ایجاد نخواهد کرد. با این وجود در برخی مواقع، به دلیل عدم تراکم و حجم لازم استخوانها، بیمار مجبور به استفاده از تکنیکهایی همانند جراحی پیوند استخوان خواهد بود.
از این رو، برای کسب اگاهی بیشتر در این زمینه میتوانید با کارشناسان ما در کلینیک دکتر نوری در ارتباط باشید. همچنین، برای انجام اقدامات مربوطه در این زمینه، میتوانید به مطب دکتر فرزاد نوری مراجعه نمایید. زیرا، دکتر نوری با سابقه چندین و چند ساله خود در حوزه جراحی فک و صورت، تمامی تکنیکها و روشهای موردنیاز برای انجام کسب نتیجه مطلوب را در اختیار شما قرار خواهد داد.