دکتر فرزاد نوری

118 بازدید

140 روز پیش

5 دقیقه

یکی از مسائل رایج در هنگام انجام اعمال جراحی متنوع، وجود عوارض جانبی در طی این فرایند است. در حقیقت هر عمل، حتی کوچک، ممکن است مشکلاتی را برای افراد بوجود آورد. بنابراین، بروز عوارض جراحی فک نیز طبیعی خواهد بود. اما، باید این نکته را درنظر داشت در صورتیکه عمل جراحی فک توسط متخصصان حرفه‌ای در این زمینه انجام شود، می‌توان از بسیاری از عوارص احتمالی تا حد زیادی جلوگیری کرد. در ادامه مقاله به بررسی جراحی فک و عوارض ناشی از آن خواهیم پرداخت.

نحوه جراحی فک

جراحی فک، یکی از عمل‌های زیبایی و ترمیمی بشمار می‌رود. با انجام این جراحی، نامتقارن بودن دندان‌ها و فک افراد اصلاح می‌شود. همچنین اگر جراحی در فک پایین انجام شود، باعث می‌شود در روند جویدن، تکلم و حتی تنفس افراد بهبودی حاصل گردد.

جراحی فک علاوه بر اینکه موجب زیبایی ظاهر و چهره می‌شود، موجب بهبود عملکرد نیز می‌شود. از این رو، به افرادی که دارای مشکلات مرتبط با فک و دندان هستند، توصیه می‌شود تا این جراحی را انجام دهند. این مشکلات عبارت است از:

  • مشکل در هنگام جویدن
  • مشکل در هنگام صحبت کردن
  • ناهماهنگی و عدم تعادل در صورت
  • جلوآمدن شدید فک بالا
  • عقب رفتن شدید فک بالا
  • مشکل در هنگام بستن لب‌ها
  • وجود نقص مادرزادی در فک
  • اختلالات تنفسی و آپنه در هنگام خواب
  • مشکلات مرتبط با دندان‌ها
خدمات تخصصی جراحی فک و صورت
این مقاله را نیز بخوانید خدمات تخصصی جراحی فک و صورت

جراحی فک و صورت برای برطرف نمودن ناهنجاری های موجود در فک افراد نظیر جلو یا عقب بودن فک، عدم تقارن فک و ... می تواند ناراحتی هایی نظیر مشکلات تنفسی، دردهای مزمن در فک، مشکلات در هنگام خوردن غذا و صحبت کردن، مشکلات مربوط به دندان ها و بسیاری از مسایل مربوط به زیبایی را برطرف نماید.

بخوانید

عوارض ناشی از جراحی فک

عوارض جراحی فک ممکن است برای افرادی که تحت درمان با این جراحی قرار می‌گیرند، اتفاق افتد. بسیاری از این خطرات، طبیعی هستند و پس از مدت نسبتاً کوتاهی از بین خواهند رفت. در ادامه به بررسی این عوارض می‌پردازیم.

 عوارض جراحی فک چیست؟

عوارض ناشی از بیهوشی

از جمله عوارضی که پس از بیهوشی ممکن است برای افراد رخ دهد، وجود درد در ناحیه گلو و یا عضلات است. همچنین، در برخی افراد پس از بیهوشی، مشکل در بلع دیده‌می‌شود. این عوارض، معمولاً یک روز پس از انجام عمل جراحی از بین می‌رود.

از سوی دیگر، برخی افراد در اثر بیهوشی تا یک یا دو روز پس از عمل، دچار استفراغ و حالت تهوع هستند. علاوه براین، افرادی که سن بالایی دارند و یا دچار بیماری قلبی هستند، احتمال دارد که در معرض خطر حمله قلبی قرار داشته‌باشند.

ایجاد عفونت

از جمله عوارض جراحی فک، می‌توان به بروز عفونت در افراد اشاره کرد. پس از عمل جراحی، احتمال دارد در اطراف پیچ‌ها و یا پلاک‌های موجود، عفونت رخ دهد. البته متخصصان با در نظر گرفتن این موضوع، بلافاصله پس از عمل جراحی، آنتی بیوتیک‌های مناسب را برای افراد تجویز می‌کنند. این امر سبب می‌شود تا خطر بروز عفونت، بسیار کم شود.

بااین وجود، اگر عفونت پس از عمل جراحی فک رخ دهد، علائم ناشی از آن ظرف ۱۰ الی ۱۴ روز، بروز خواهد کرد. این علائم شامل درد، تورم و یا ترشحات بد مزه در دهان است. افراد باید توجه داشته‌باشند که در صورت بروز هرگونه عفونت و خونریزی، باید سریعاً به پزشک متخصص خود اطلاع دهند.

اسکار پس از جراحی

در اکثر موارد، برش‌هایی که در حین عمل جراحی زده‌می‌شود، در مدت نسبتاً کوتاهی به طور کامل بهبود خواهد یافت. اما در برخی افراد به دلیل کهولت سن و... ممکن است بهبود جای زخم با سرعت کمتر و در مدت زمان نسبتاً طولانی‌تری انجام شود.

بروز التهاب در ورید‌ها

یکی دیگر از عوارض جراحی فک، می‌توان به محدودیت عملکرد بازو و یا دست پس از آن اشاره کرد. زیرا در حین عمل جراحی از طریق ورید‌ها، مایعات و دارو‌های موردنیاز به بدن منتقل می‌شود. این فرایند ممکن است سبب ایجاد التهاب در وریدها و به دنبال آن تورم و یا تغییر رنگ ایجاد شود.

 عوارض جراحی فک چیست؟

عوارض مخصوص جراحی فک

در مطالب پیش‌تر به عوارض احتمالی برای اعمال جراحی مختلف که ممکن است در حین عمل جراحی فک رخ دهد، پرداختیم. در ادامه عوارض جانبی مختص جراحی ارتوگناتیک و یا جراحی فک خواهیم پرداخت. باید این نکته را مدنظر داشت که تمامی این عوارض به صورت احتمالی بیان می‌شوند و لزوما افراد پس از جراحی آن‌ها را تجربه نخواهد کرد.

بروز درد

شدت درد پس از جراحی فک، بسته به دشوار بودن جراحی متغیر خواهد بود. اما به طور کلی این درد و ناراحتی پس از دو الی سه روز از بین خواهد رفت‌. پزشکان معمولاً برای فروکش درد طی دو الی سه روز ابتدایی، از قرص‌های مسکن قوی استفاده می‌کنند و پس از آن به طور تقریبی تا ده روز از مسکن‌های معمولی‌تر استفاده می‌شود.

خونریزی

یکی دیگر از عوارض جراحی فک، بروز خونریزی بیش از حد معمول است که احتمال دارد تا ۲۴ الی ۴۸ ساعت پس از عمل نیز ادامه داشته‌باشد. همچنین، این خونریزی با مصرف سیگار و یا الکل تشدید خواهد شد. به همین دلیل توصیه می‌شود تا افراد قبل و پس از جراحی فک تا مدتی مشخص از مصرف این مواد خودداری کنند.

وجود تورم

یکی از عوارض طبیعی جراحی فک، بروز تورم در صورت خواهد بود. این تورم تا ۴۸ ساعت پس از عمل جراحی به حداکثر میزان خود می‌رسد و به طور تقریبی پس از ۱۴ روز از بین خواهد رفت. البته به میزانی که عمل جراحی فک دشوار و پیچیده باشد، احتمال ایجاد تورم به شکل شدیدتر وجود دارد. به گونه‌ای که برخی افراد حتی قادر به بستن دهان و یا روی هم گذاشتن دندان‌ها برروی هم نیستند.

وجود کبودی

پس از بروز تورم درعمل جراحی فک، احتمال دارد در ناحیه گردن، صورت و یا قفسه سینه، کبودی نیز ایجاد شود. این کبودی‌ها به طور معمول طی ۷ الی ۱۰ روز از بین خواهند رفت و بهبودی حاصل می‌شود.

بروز آسیب عصبی

در حین جراحی فک ممکن است ‌که اعصاب، دچار کشیدگی و تحریک شوند. این فرایند باعث ایجاد بی‌حسی در نواحی همچون چانه، لب بالا، لب پایین، کام و گونه‌ها می‌شود. همچنین افراد مسن که تحت این عمل جراحی قرار می‌گیرند، احتمال دارد تا در مدت طولانی‌تری این بی‌حسی را تجربه نمایند. به طور کلی، این حالت در طی سه الی شش ماه به همراه علائمی همچون سوزن سوزن شدن و یا خارش بهبود می‌یابد.

درگیری سینوس بینی

یکی دیگر از عوارض جراحی فک که در قسمت فک فوقانی و یا بالایی صورت می‌گیرد، ایجاد حساسیت در سینوس‌های بینی است. این حالت معمولاً بوسیله راهکار‌هایی که تیم متخصص جراحی در حین عمل انجام می‌دهند، بروز نخواهد کرد.

محدودیت در حرکات صورت

پس از عمل جراحی فک، به دلیل ایجاد تغییرات در استخوان‌ها و بروز تورم، افراد در انجام فرایند‌هایی مثل جویدن و تلکم دچار مشکل خواهند شد. اما این محدودیت‌ها پس از گذشت چهار الی شش هفته، رفع خواهد شود و افراد می‌توانند به روند طبیعی زندگی خود بپردازند.

سست شدن پیچ‌ها

شل شدن پیچ‌ها پس از عمل جراحی فک، به ندرت رخ می‌دهد. اما در صورت بروز این مشکل نباید نگران شد. زیرا پس از بهبودی استخوان‌ها، این پیچ‌ها برداشته می‌شوند و مشکل برطرف خواهد شد.

تأخیر در روند بهبودی استخوان

یکی دیگر از عوارض جراحی فک که به ندرت رخ می‌دهد، تأخیر در روند بهبودی استخوان و یا عدم ترمیم آن‌هاست. این اتفاق در شرایطی همچون مصرف سیگار و یا افرادی که دیابت دارند، تشدید می‌شود.

از بین رفتن دندان

در طی عمل جراحی فک، احتمال دارد در فرایند خون‌رسانی به دندان‌ها اختلال ایجاد شود. این امر سبب می‌شود تا ریشه دندان آسیب ببیند و به ندرت دندان از دست برود. اما در برخی موارد با ترمیم ریشه دندان، این مشکل قابل درمان خواهد بود.

وجو درد در مفصل فک

یکی از مفاصل مهم که در استخوان‌های فک تأثیر بسزایی دارد، مفصل گیجگاهی فک است. در حین عمل جراحی فک، ممکن است که در عملکرد این مفصل اختلال ایجاد شود و به دنبال آن درد‌هایی بروز یابد. این عارضه، یکی از مهم‌ترین عوارض جراحی فک فوقانی بشمار می‌رود.

توصیه‌های لازم پس از جراحی فک

اگرچه با پیشرفت علم و تکنولوژی، انجام عمل جراحی فک بسیار ایمن‌تر و با عوارض کمتری انجام می‌شود، اما به هر حال این جراحی همانند سایر عمل‌های جراحی عوارضی را با خود به همراه دارد. به همین دلیل توصیه می‌شود تا در صورت بروز هریک از علائم زیر پس از جراحی فک، سریعاً پزشک متخصص خود را مطلع نمایید:

  • بروز تب و لرز و یا بالا رفتن دمای بدن بیش از ۳۸ درجه سانتی گراد
  • بروز درد زیاد، ایجاد تورم و قرمزی در ناحیه عمل
  • خون‌ریزی مداوم و بیش از حد

سخن پایانی

تیم متخصص دکتر فرزاد نوری، با استفاده از راهکار‌های اساسی در تلاش هستند تا عوارض جراحی فک را در افراد به حداقل رسانند و از این طریق نگرانی بسیاری از افراد را برطرف کنند. برای اطلاع بیشتر از جزئیات این عمل می‌توانید با پشتیبا‌ن‌های ما تماس حاصل نمایید.

مقالات مرتبط
مطالب بیشتر جهت مطالعه ...
ثبت نظرات
نظرتون رو اینجا وارد کنید ...
نظر شما با موفقیت ثبت شد.
Hurray! Your have successfully entered the captcha.